Kony 2012Sprid detta vidare och hjälp till med att göra Kony känd för sina brott! Alla bör faktiskt ta och se den här videon, så jag tycker man ska ta 30 min av sin tid och kolla på denna. Ingen som ser den här videon kommer lämnas oberörd, och jag kan garantera att man känner att man vill hjälpa till på något sätt direkt efter att man har sett videon. Jag blev fast redan efter 1 min, och efter 30 minuter började jag, Lina och Linnea direkt att prata om vad man kan göra för att hjälpa till.

Så nu uppmanar jag er alla till att kolla på denna, och som jag sa så kommer ingen som ser den här videon att lämnas oberörd.


UPDATE: Efter att ha tänkt till och sett lite grejer om den här videon på olika sidor vet jag inte längre vad jag ska tro. Är det sant eller inte? Kommer pengarna verkligen gå till rätt saker? Jag har läst flera långa texter både från folk som är positivt ställa till den här organisationen och från folk som är negativt ställda till den. Jag blir så förvirrad! Den här organisationen Invisible Children säger sig försöka rädda alla barnsoldater som Kony har kidnappat genom att stoppa honom, men nu har jag läst på flera ställen att Kony inte har befunit sig i Uganda sen 2006 och att endast 31-32% av pengarna går till välgörenhet, medan resten går till Ugandas armé. En armé som förföljer och dödar homosexuella, våldtar kvinnor, förtrycker civilbefolkningen samt värvar barnsoldater. Jag blir helt ärligt rädd för jag vet inte vad jag ska tro på? Man blir ju ganska lättmanipulerad i denna värld så även fast min första tanke var "är det här verkligen sant, eller är det bara någon som har hittat på det här projektet för att själv få in massa pengar till något helt annat?", så ville jag ju ändå hjälpa till på engång efter att jag hade sett videon. Och nu verkar det som att min första tanke kan stämma... Jag vet inte vad som är bäst? Att hjälpa dessa organisationer för att man tror att det hjälper, eller att bara sitta och kolla på. För tänk om man hjälper och stödjer en organisation för att man tror att det hjälper, men istället brara förvärrar man allt ont? Ja, jag vet inte. Hjälp mig! Vad tror ni?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0